Hala bude sloužit jako sklad pro americkou firmu, která vyrábí zboží osobní hygieny. Z centra budou kamiony vozit produkty do celé Evropy. "Jde mimo jiné o důkaz našeho nasazení, zvýšení dostupnosti produktů a trvalého zlepšování kvality," uvedl ředitel Edgewellu Volker Ehrhardt.

V Krupce už Edgewell působí od roku 2008 a zaměstnává zhruba 600 lidí. Vzhledem k rozšiřování výroby bude přijímat další zaměstnance. Nábory už začínají. Společnost hledá vedle pracovníků do výroby a skladu také inženýry, techniky údržby a úředníky.

Význam průmyslové zóny pro město je podle starosty Zdeňka Matouše obrovský. "Na 80 hektarech jsou firmy, které zaměstnávají 3500 lidí, dnes končíme s jejím obsazováním a dál se už rozšiřovat nebude," řekl. Myšlenka postavit zónu na pozemcích, které zůstaly po těžbě, vznikla na konci 90. let minulého století. Areál, který vyrostl bez státní dotace, se otevřel investorům v roce 2000. "První vstoupil Autokabel, pak Knauf, který se stal vlajkovou lodí zóny, teď už chybí pouze slušné dopravní napojení na D8," uvedl starosta.

Zóna leží u silnice I/13 mezi Teplicemi a Ústím nad Labem. Komunikace první třídy je přetížena a rozšiřovat se nemůže, počítá se proto se severním obchvatem Teplic a stavbou takzvané Doubravské spojky na D8. Právě dálnice mezi Prahou a Drážďany, která bude celá zprovozněna v prosinci, byla jedním z důvodů, proč si americká firma Krupku pro svou investici vybrala.