Podnikatel Jaroslav Třešňák, z teplické developerské společnosti JTH, v těchto dnech redakci potvrdil, že zde bude Billa a také další obchod s drogerií. Proslýchá se, že by to mohla být Teta.

Byť pošta o přestěhování do právě vznikající budovy uvažovala, nevyšlo to. „Dlouho to vypadalo, že Česká pošta měla v plánu zřídit svoji pobočku v komplexu u obchodu OBI, nicméně nedošlo k dohodě s investorem. Česká pošta proto hledala další vhodné prostory pro umístění své pobočky. Nakonec byla vybrána lokalita obchodního centra „Jezevčík" (malý snímek vpravo)," uvedl již před časem Deníku tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

„Jezevčíkem" je označován komplex obchodů na Masarykově třídě, od kostela v Trnovanech až po kruhový objezd u Modlanské a Přítkovské ulice.

K přestěhování do nové modernější pobočky, a tím pádem zrušení pošty u nádraží, v areálu Hvězda a na Luně, by mělo dojít v příštím roce.

Na prostranství u OBI bude stát nový malý obchodní komplex, ve kterém najde své místo market Billa (původně se hovořilo o Lídlu), a vzniknou zde i další obchodně komerční prostory. Právě pro drogerii Teta.

Investorem stavby celého komplexu je JTH. V prostoru zůstane také „domeček" s telefonní ústřednou, který tu jako jediný zůstal po demolici kina Lípa a areálu Pluto.

Stavební práce na novém komerčním komplexu už jsou v plném proudu. Hotovo má být ještě letos. Stávající Billa v Alejní ulici zůstane. (red)