V pátek měla oficiálně podle sdělení z magistrátu skončit uzavírka. Dnes ještě budou dodělávat povrch. „Pokládka asfaltu byla původně plánována na pátek, z důvodu zajištění hutnící zkoušky však byla přesunuta na sobotu," informoval včera odpoledne magistrát.

Ale v pondělí, ve všední den, by mělo být vše v ulici U Hadích lázní už bez problémů průjezdné.

Minimálně do konce měsíce ale ještě v této lokalitě počítejte s omezením provozu v ulicích U Kamenných lázní, části Českobratrská a Lipová. Zde budou i nadále uzavírky. O dalším vývoji ohledně provozu budeme informovat.

ČEZ zde pokládá do země nové potrubí kvůli vedení tepla pro část Šanova a prosetického sídliště. Někde ještě k tomu probíhá paralelně rekonstrukce kanalizace.

Nové potrubí v oblasti Šanova a Prosetic pokládá do země dodavatel tepla. S napojením na centrum města. Pro některé odběratele to bude znamenat sedmnáctiprocentní úsporu při platbě za teplo. „Hlavní páteřní rozvod pro lokalitu Prosetice přitom povede do objektů současných plynových kotelen, v nichž budou zřízeny dílčí horkovodní přípojné stanice s napojením na stávající tamní rozvody do domů," říká Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy. (pem)