"Je to velmi pěkná částka, která nám umožní opravit další úseky silnic a provést potřebné investice," řekl ČTK ředitel SÚS Vladimír Macholda.
Na opravy silnic nižších tříd v Ústeckém kraji je tak letos vyčleněno 103 milionů korun a dalších 20 milionů na rekonstrukci silnice v Terezíně. "Vzhledem k tomu, že první návrh financí na opravy byl 15 milionů korun, je vidět, že kraj má zájem v rámci možností tyto prostředky navyšovat," uvedla krajská mluvčí Magdalena Hanáčková.
Posílení rozpočtu podle hejtmana umožnil přebytek z loňského roku. "Silnice druhých a třetích tříd jsou naše. Stát dodnes, přestože jsme je od něj dostali, nám žádné peníze nedává," uvedl už dříve Bubeníček.

Zda je to pro letošní rok konečná částka, nelze podle Hanáčkové zatím určit. "Kraj dává vždy vše, co je v tu chvíli možné. Proto teď nedokážu říci, zda se ještě nějaké volné prostředky najdou," uvedla.
Silnice druhé třídy chce kraj opravit většinou z evropských dotací, požádal o stovky milionů korun. Samospráva také zvažuje, že si na opravu silnic a mostů vezme úvěr ve výši jedné miliardy korun.

Loni měl kraj na rekonstrukce silnic nižších tříd v rozpočtu 100 milionů Kč. Po červnových povodních politici zvýšili částku o 46,5 milionu a dalších 45 milionů Kč získal kraj ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).