Výsledky komunálních voleb v Lubenci zpochybnily Pavel Pavlík, který byl současně lídrem volební strany SOS Lubenec. Ta se do zastupitelstva nakonec nedostala. Podle Pavlíka do výsledků v obci byly započítány i hlasy pro kandidáta, který zemřel šest týdnů před volbami. "Jsem přesvědčen, že započtením hlasů pro zemřelého kandidáta do výsledku voleb došlo ze strany volebních orgánů k porušení zákona, které mělo za následek chybné rozdělení mandátů mezi volební strany," řekl Pavlík. Sporný mandát měl podle něho připadnout právě jemu jako lídrovi uskupení SOS Lubenec.

Podle místostarosty a lídra vítězné kandidátky SNK - Lubenec 1 Jiřího Chaloupeckého zákon porušen nebyl. "Po úmrtí našeho kandidáta jsme se informovali v Podbořanech, které jsou pro nás obcí s rozšířenou působností, i na krajském úřadě v Ústí nad Labem," řekl ČTK Chaloupecký. Odpověď prý zněla, že zákon o volbách do obecních zastupitelstev neumožňuje provádět změny v již zaregistrovaných kandidátních listinách a zároveň nedovoluje volebním stranám typu sdružení nezávislých kandidátů odvolávat své kandidáty. "Navíc hlasy se primárně započítávaly našemu sdružení a nikoliv zemřelému kandidátovi. Na jejich neuznání bychom tak doplatili," doplnil.
Podle Pavlíka, který se do zastupitelstva nedostal, se však při sčítání hlasů nepostupovalo správně. "Na možné porušení zákona v důsledku chybného sčítání hlasů jsem písemně upozornil příslušný volební orgán už tři dny před volbami, kdy jsem nemohl tušit, jak dopadnou," sdělil Pavlík. Uvedl prý i podobný případ, kdy se kvůli chybně započteným hlasům muselo hlasovat znovu. Rozhodnutí o osudu mandátu zemřelého kandidáta je na krajském soudu.

Na ten se kvůli údajnému kupčení s hlasy obrátilo také sdružení Moje Bílina - TOP 09. "Nechceme, aby se kupčení s hlasy stalo běžnou a tolerovanou praxí," uvedl Pavel Pastyřík, který společně s Petrem Rosenkranzem podnět podal. Podle nich existuje dostatek důkazů, které pokusy o ovlivnění voleb v Bílině dokumentují. Některé případy dokonce zachytili prostřednictvím skrytého nahrávacího zařízení figuranti nevládních organizací Oživení, Transparency International a Naši politici.
Policie vyšetřuje případy údajného ovlivňování voličů v Lovosicích, Litvínově, Chomutově, Ústí nad Labem, Bílině, Šluknově a Rumburku. Policie v Ústeckém kraji prověřuje v souvislosti s komunálními volbami 24 podnětů.