Trasa 22. ročníku soutěžní jízdy historických vozidel vedla z Mírového náměstí přes Parní vodárnu Střekov, Chabařovice, Modlany, Krupku, Komáří vížku, Adolfov, Petrovice, Tisou, Jílové, Čermnou, Luční Chvojno, Žďár a Strážky zpět do cíle opět na Mírovém náměstí. 

"Ústecká veteránská rallye je již tradiční akce našeho Veteran car clubu Česká brána. Po dvouleté pauze jsme oproti minulosti mírně změnili koncept. Už se nejede dvouetapově se zastávkou třeba v Teplicích u Olympie, jako tomu bylo kdysi, ale jede se jen jedna etapa v podobě okruhu širším okolím města," vysvětlil Ondřej Přibyl, pořadatel sobotní akce a předseda Veteran car clubu Česká brána.

Hudební open-air festival Fírfest v Ústí
Festival Fírfest bavil na zahradě ústecké restaurace. Půlka zbyla ještě na srpen

Na Mírovém náměstí čekal na návštěvníky i kulturní program. Dopoledne během statické ukázky účastníků rallye zahrála kapela OldBoys, odpoledne pak vystoupila partička Nepitch band.

"Posádky jedou trasu asi 85 kilometrů a mají na to nějaké 4 hodiny. Jedou po krásných vrcholcích Krušných hor, takže to mají i s výhledem. Pro případ, že by se někdo se svým strojem nemohl dostat do kopce, máme v Krupce v pohotovosti i odtahovku, ale snad nebude třeba," věřil při začátku soutěžní jízdy Ondřej Přibyl. "Když přejdeme k samotným strojům, tak si myslím, že jich tu máme o něco málo více než v minulosti. Je to vždy poměrně hodně ovlivněné i počasím vzhledem k tomu, že několik posádek k nám vždycky jezdí i poměrně z daleka ze zahraničí a někteří jednoduše nemají možnost si dát na svoje vozidlo střechu. Dnes jsme napočítali 28 motorek a něco přes 80 aut. Z těch aut je, myslím, 9 do roku výroby 1950 a nejstarší kus techniky zde máme stále plně pojízdný motocykl z roku 1930," dodal pořadatel Přibyl.