„Konečně jsou tak všechny pozemky v areálu v majetku města, což je důležité pro všechny stavební úpravy, které tu probíhají, nebo které máme do budoucna v plánu," konstatovala starostka Oseka Lenka Říhová.

„Město požádalo o vyřešení vlastnických vztahů, jež by bránily pokračování a návaznosti dalších etap rekonstrukce sportovního areálu. Po provedené lustraci a zjištění vlastnických vztahů ÚZSVM shledal, že se jedná o majetek neznámého vlastníka, s nímž nehospodaří žádná organizační složka státu, a tak nic nebránilo následnému prodeji pozemků městu a tím i pokračování rekonstrukce sportoviště. Prodané pozemky jsou součástí funkčního celku oploceného areálu městského sportoviště, jehož zbývající pozemky jsou ve vlastnictví města," uvedl Radek Ležatka, tiskový mluvčí ÚZSVM.

V areálu už jsou připravené obytné kontejnery, které budou zajišťovat dočasné zázemí pro sportovce. Výstavba nových stálých šaten v nejbližší době v plánu není, město s ní počítá nejdříve v roce 2018.

Dvě unimo buňky, které zajišťují hygienické zázemí, byly na své místo osazeny už koncem loňského roku. „Další dvě, které budou sloužit jako šatny a třetí, která bude mít funkci skladu a technického zázemí, už jsou připravené. Budou umístěny na určené místo, až to počasí dovolí a nebude bláto," řekla nám starostka Lenka Říhová. Podle jejích slov byla přes zimu upravovaná umělka a na základě žádostí se také upravovalo osvětlení na sportovišti, aby nedocházelo k oslňování.

„Doplní se sedadla na tribuně, aby bylo dost míst k sezení a také jsme si vysoutěžili boulderingovou stěnu," má radost, že se pro Osecké opět rozšíří možnosti, jak se bavit a trávit čas sportováním, Lenka Říhová.

Na betonovou stěnu na sportovišti by se mělo vytvořit sklolaminátové opláštění s mírným zprofilováním, aby lezení po stěně bylo variabilnější, zábavnější a snadněji se na ní měnily lezecké chyty. Plášť věrně imituje podobu přírodní skály včetně unikátního barevného provedení. Lezecká stěna je odolná vůči opotřebení a povětrnostním vlivům. Na ploše 70 metrů čtverečních stěny by mělo být umístěno na 450 kusů chytů v šesti barvách, plocha dopadových matrací by měla být 50 m čtverečních.

V Oseku se tady mají opět na co těšit.