Budoucí kuchaři, cukráři, číšníci a také barmani zde předváděli své umění.

Článek uveřejněný v tištěné podobě teplického deníku:

V případě Gastrodnu jde o formu dnu otevřených dveří. Jednotlivé učebny se proměnily v improvizované výstavní síně.
Výstava byla letos zaměřena na dovednosti žáků školy a na ukázky mezinárodní kuchyně. Dále bylo možné se zajímat o zahraniční spolupráci školy.
Tělocvična se proměnila tradičně ve veliký bar, kde bylo možné nejen zhlédnout barmanskou show studentů hotelovky, ale také poté ochutnat jimi namíchané koktejly.
Jak uvedl v proslovu při slavnostním zahájení ředitel školy Jiří Nekuda, sešli se hosté v tělocvičně naposledy. V příštím roce to už bude v prostorách nové haly, která vyrůstá rychlým tempem v sousedství školy a měla by být k dispozici na jaře.
Některé z předchozích ročníků se konaly v domě kultury a také Krušnohorském divadle Teplice. V posledních letech se ale přehlídka usídlila ve školy.
Ve třídách ve škole byly připraveny nejen ukázky prací studentů, což mělo nalákat také žáky základních škol k dalšímu pokračování vlastního vzdělávání, ale také se zde prezentovaly některé subjekty spolupracující s hotelovkou. Jedna ze tříd se proměnila v pivnici, v další se podávala mezinárodní jídla.
„Pro školu to není pouze prezentace před přijímacím řízením, ale také jakási forma poděkování našim partnerům. Snažíme se netradiční formou představit veřejnosti. Nejde o klasický den otevřených dveří. Rodiče a především zájemci o studium si mohou projít školu a vidět nás v trochu jiném světle. Letos ukazujeme naší spolupráci se zahraničím, což může být jedním zovlivňujících faktorů při rozhodování budoucích uchazečů o studium,“ komentoval včera Gastroden 2008 ředitel školy Jiří Nekuda. Na našem webu najdete fotogalerii.
Podívat se můžete také na VIDEO z Gastrodnu. Podívejte se ZDE