„Tepličtí kriminalisté prověřují oznámení, které se týká areálu v Červeném Újezdu. Vzhledem k probíhajícím procesním úkonům zatím nebudeme sdělovat žádné další informace," řekl tiskový mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Podle MF Dnes se policisté měli zajímat zda klienti nehladoví a zda vedení nenechává některé z nich ležet celý den v použitých plenách.

„To je totální nesmysl. To by bylo zanedbání doktora. Policistům jsme pleny ukázali. Máme jich nadbytek, že bych je mohl rozdávat. Já tady tolik lidí, kteří je potřebují, ani nemám," řekl pro list ředitel areálu Pavel Fousek.

V areálu funguje Domov na kopci, což je ubytovna se stravováním. V danou chvíli má asi 75 klientů, do budoucna by jich mělo být až 160. Bydlí tam lidé většinou dříve narození z celé země, z Prahy či Ostravy. A také mladí lidé z ubytoven, ze kterých je vyhodili, protože neplatili nájem.

Okolní obce se bojí, aby se areál nestal domovem nepřizpůsobivých občanů.

„Situaci v Červeném Újezdě sledujeme. Určitě bychom nebyli nadšeni z toho, kdyby se tam nepřizpůsobiví občané sestěhovali," řekla už dříve Deníku starostka Hrobčic Jana Syslová.

Kriminalisté v Domově na kopci vyšetřují ještě jednu událost.

Jeden z klientů letos 20. března utrpěl těžké zranění. Měl spadnout ze schodů. Po převozu do nemocnice zemřel. Policie tento případ ještě také neuzavřela.(re)

PSALI JSME …

Místo domova důchodců je v Újezdě ubytovna 

Za 29 milionů je bývalý vojenský areál váš!