Mzdy v Ústeckém kraji v prvních třech měsících rostly rychleji než v rámci celé republiky. Průměr za celé Česko je 4,4 procenta, přitom třeba v Karlovarském kraji statistici zaznamenali růst o 8,1 procenta. Právě v tomto regionu ale berou zaměstnanci nejnižší mzdy.

Lidé pracující v Ústeckém kraji si meziročně polepšili v průměru o 1395 korun. Na mzdy v Praze však zdaleka nedosahují, průměr v hlavním městě je 32.934 korun.
Spotřebitelské ceny se zvýšily v prvním čtvrtletí o půl procenta, reálně se tak mzda v Ústeckém kraji zvýšila o 5,5 procenta.
V Ústeckém kraji jsou rozdíly v příjmech zejména v závislosti na povolání, nikoli na místě bydliště. Například průměrná mzda zaměstnanců ve stavebnictví byla loni 28.109 korun. Ještě lépe je na tom bankovní sektor. Lépe jsou na tom se mzdou i horníci. Zaměstnanci Severní energetické měsíčně berou v průměru 26.306 korun.
Region vykazuje dlouhodobě nejvyšší nezaměstnanost v zemi. V souvislosti s ukončováním těžby v dolech na Mostecku analytici očekávají její možný další mírný růst. Ten by naopak mohly zmírnit firmy, které přijímají pracovníky do nových továren v průmyslové zóně Triangle.