"Stále jedeme, ale tento víkend byl naposledy s lanovkou, v provozu zůstane už jen Poma. Na centrální sjezdovce nám odtává vršek a už nejsme schopni udržet ji sjízdnou," uvedl za středisko Klíny provozovatel Josef Dlouhý. Lyžařům tak k dispozici zůstane poslední třísetmetrová sjezdovka. Středisko bude v provozu, dokud bude mezi lyžaři zájem. "V sobotu jsme měli asi 400 lidí, dnes o něco méně," dodal.

ASI DVĚ STOVKY LYŽAŘŮ V TELNICI

Slabá návštěvnost byla v Zadní Telnici na Ústecku. "Parkoviště bylo plné asi jen ze třetiny. Denně jsme mohli mít tak 200 lyžařů," uvedl za středisko Jindřich Holinger. Podle něj je znát, že počasí v nížinách láká k vyjížďkám na kole nebo péči o zahrádky. Ve středisku měli lyžaři o víkendu k dispozici přes tři kilometry tratí.

V sobotu se konal v areálu Alšovka na Chomutovsku závěrečný karneval, jenž byl původně naplánovaný na konec března. Provozovatel areálu termín změnil kvůli jarnímu počasí, aby karneval byl na sněhu. "Měli jsme tady asi 80 masek," uvedl provozovatel Vladimír Klíma. I podle něj byla návštěvnost o víkendu slabší, denně ve středisku lyžovalo kolem 100 lidí. V areálu je od deseti centimetrů do půl metru sněhu a lyžovat se tam zatím bude i nadále.

BOUŘŇÁK MIMO PROVOZ

Mimo provoz je Bouřňák na Teplicku. Nelyžuje se ani v menších areálech, například na Komáří Vížce nebo v Malečově na Ústecku. Už minimální možnosti mají v Ústeckém kraji i běžkaři. Většina sněhu na hřebenech Krušných hor už odtála. V okolí Dlouhé louky na Mostecku nebo Adolfova na Ústecku jsou tratě neupravené, místy na nich není sníh.

Čtěte také: Ústecký akademik zvládl cestu kolem světa za 28 dní