OSEK

Dnes bude opět otevřena železniční expozice Moldavské dráhy, kulturní památky ČR ve stanici Osek město.

Bude v provozu modelové kolejiště a možnost zakoupit upomínkové předměty krušnohorské železnice Most Dubí Moldava. Návštěvníci si mohou vyzkoušet předávání signálů mezi stanicemi pomocí telefonu na kličku, zazvonit elektricky i mechanicky pomocí zvonků, vyfotografovat se s panem výpravčím a nebo si rozsvítit předzvěst.

Expozice bude otevřena od 10 do 16 hodin. Je možnost si zakoupit pohlednice Moldavské dráhy a nalepit známku vydanou ke 130. výročí tratě. Kdo si přinese památníček dostane razítko.

KRUPKA

45. Závod míru juniorů: Nejlepší juniorští cyklisté z celého světa se sjeli na sever Čech na mezinárodní etapový Závod míru juniorů (5. 8. 5.). Mladí cyklisté tak budou během čtyř dnů opět bojovat o jeden z aktuálně nejprestižnějších žlutých trikotů juniorského světa cyklistiky.

V sobotu 7. května se uskuteční 3. etapa cyklistického Závodu míru juniorů, dlouhá 100 km se startem v Teplicích a cílem v Altenbergu. Závodníci zavítají i do Krupky, kdy odtud budou v odpoledních hodinách 2x vyjíždět na Komáří vížku.

BÍLINA

Město Bílina a Kulturní centrum Kaskáda zvou 7. května do areálu Lázní kyselka v Bílině na tradiční Májový jarmark.

Program je připraven na několika scénách: Na hlavní scéně se budou od 13 hodin střídat kapely. Začíná Káča Rousová a Pavel Houfek, v 19 hodin tu program zakončí Tomáš Kočko & orchestr.

Scéna na Kafáči začíná s programem ve 13.30, kdy se představí Petra Börnerová a zakončí v 19.30 Žalman & spol. Od 21.00 do 24.00 je na programu after party.

Na scéně u kádi se od 10.00 vystřídají Pichlovanka, Malá muzika z Chomutova a duo Hvozdovi.

Historická scéna (u altánu) je místem, kde má pro návštěvníky připravený program Historický spolek města Bíliny. V rámci historické scény se nově představí stánky s ukázkou výrobků šikovných bílinských rukou. Návštěvníci tu budou mít možnost zakoupení výrobků z keramiky a pedigu, šperků, ukázka ručních prací a jiných řemesel.

Dětská scéna na růžovém paloučku, na kterou zve moderátor Jirka Balda z divadla Uličník Teplice, nabídne v době od 10.00 17.00 pohádky, soutěže o ceny a hry. Dům dětí a mládeže Bílina tu má výtvarné dílny, dětský koutek pro nejmenší, soutěže, deskové hry. Bude tu i prodejní stánek s výrobky, nabídka letních táborů, prezentace akcí, kroužků DDM.

Po celý den tu najdete stánky s různou tématikou, projížďky na koni, kolotoče, houpačky a vláček.

OSEK

Spolek přátel kláštera Osek zve 8.5. v 16:00 hodin do kostela Nanebevzetí Panny Marie v oseckém klášteře na zahájení 22. koncertní sezóny koncertem žáků ZUŠ Teplice. (re)