Jak hodnotíte letošní předvolební kampaň ?

Letošní předvolební kampaň překonává svojí špinavostí vše, co jsem od roku 1990 zažil. Některé nová hnutí házejí blátem, jiná ještě něčím horším. Neštítí se ani útoků za hranou zákona. Důvod je prostý. Peníze. Město Teplice nemá žádné dluhy a na účtech má více než 500 000 000 Kč. Dostat se k těmto penězům je samozřejmě lákavé. Tyto peníze jsme nenašetřili proto, aby byly projedeny, aleabychom mohli realizovat investice, které budou dlouhodobě sloužit občanům města.

Nebojíte se, že Vás  lži a osobní útoky mohou  připravit o část hlasů ?

Nebojím. Tepličané mě znají více než 20 let. Znají moje přednosti i chyby. Vědí,že se nenechám vyprovokovat, i když je to někdy těžké. Naše volební kampaně byly vždycky pozitivní a nebyly založeny na pomlouvání konkurence. Soupeře nejen nepomlouváme, ale ani nejmenujeme.

Proč nemáte žádné billboardy?

Hesla, která říkají co, ale neříkají jak jsou k ničemu. Ostatně stačí vzpomenout minulou volební kampaň, kdy byly celé Teplice pokryty billboardy jisté strany za miliony korun a úspěch se nedostavil.

Které hlavní investice čekají město v nejbližších letech?

Nejdál je příprava stavby zimního stadionu. Rada města vypsala 3.října otevřené výběrové řízení na projekt zimního stadionu. Další významnou investicí je rekonstrukce Aquacentra.Současný bazén se změní na relaxační s teplotou vody 33,5 stupně a přistavěn bude závodní 25 m bazén. Tepličané tak nebudou muset jezdit za teplou vodou mimo město. Významnou změnou projde přízemí Domu kultury. Na Angru bude kromě skateparku také dráha pro inline bruslení. Bližší informace najdou Tepličané na úřední desce naproti radnici. Investic je samozřejmě mnohem více a jsou součástí volebního programu.

Kdy bude dostatek míst v mateřských školách?

V uplynulém volebním období  jsme zvýšili kapacitu teplických mateřských škol o 198 míst vybudováním nové mateřské školy v ZŠ Koperníkova a zvýšením kapacity ve stávajících MŠ. Již ve školním roce 2014-2015 budou všechny požadavky na umístění dětí v MŠ uspokojeny.

Jak město podporuje sport a nekomerční kulturu ?

Preferujeme podporu sportu mládeže z pochopitelných důvodů, aby mohly sportovat i děti ze sociálně slabých rodin  s ohledem na finanční náročnost některých sportů. V minulém volebním období obdržely sportovní, kulturní a neziskové organizace 1272 dotací v celkové výši 61 698 000 Kč. V Teplicích je 30 dětských hřišť, 10 školních hřišť a nejnověji i tzv workautové hřiště.

Podporuje město i profesionální fotbal ?

Samozřejmě. Mimo podpory fotbalové mládeže, získává fotbalový klub z každé stokoruny vstupného. Město totiž už od roku 1994 nevybírá 20% daň ze vstupného. Možná by bylo moudřejší tuto daň vybírat a část vrátit fotbalovému klubu.

Myslí město i na seniory?

Náš volební program je zaměřen na všechny generace. Město disponuje pěti domy pro seniory s dostatečnou kapacitou, která nám dovolila snížit věk pro přijetí do domu pro seniory ze  70 na 68 let. Následující čtyři roky zůstane zachována bezplatná doprava seniorů a i tady zvažujeme snížení věku ze 70 na 68 let. Vyžaduje to však odpovědné propočty nároku na rozpočet. Dopravu zadarmo neslibujeme, protože trolejbusy by obsadili bezdomovci a v každém trolejbusu a autobusu by musel trvale jezdit jeden strážník.

Proč není v Teplicích referendum o hazardu?

Důvod je jednoduchý. Záměry města omezit hazard jsou shodné s těmi, kteří volají po referendu.Město zrušilo Casino v zahradním domě a místo něj máme další kulturmní stánek. Podpis pod peticí nic nestojí. Naproti tomu nahradit výpadek příjmů ve výši 60 000 000 Kč už tak snadné není. Naštěstí stát už pochopil, že je jeho úkolem omezit hazard zákonem. Cílem je soustředit hazard do několika kasin, která do lázeňského města patří. Mimochodem tvrzení, že magistrát bránil referendu tím, že neuznal některé podpisy je liché, protože podpisy kontroloval krajský soud a konstatoval, že počet podpisů je nedostatečný i přesto že soud uznal dva roky staré podpisové archy. Peníze, které město za referendum ušetřilo (1 500 000 Kč) budou použity na nákup polohovacích lůžek pro teplickou nemocnici.

Jak město využívá dotace?

Město se dotacím nebrání, ale pouze na to, co má smysl. Brát dotaci na nesmysl nemá smysl. Teplice se neobjevily mezi městy v souvislosti s čerpáním evropských fondů v Ústeckém kraji a  nebyly ani mezi 40 městy, ve kterých provedla policie razii v souvislosti s dotacemi na výpočetní techniku. Přesto jsme v tomto volebním období získali dotace ve výši přes 100 000 000 Kč

Co byste vzkázal voličům před nádcházejícími volbami?

Víte oč se tady  jedná, volte stranu číslo jedna.