Kompletmí výsledky přineseme zde na webu a najdete je přehledně po jednotlivých obcích i v pondělním Teplickém deníku. Sledovat nás můžete také přes facebookové stránky, kde se o novinkách dozvíte.

Psali jsme k volbám během sobotního dopoledne …

Za deštivého počasí v sobotu dopoledne přispěchal do volební místnosti v Proseticích Jiří Jungmann. Musím rychle odvolit a běžím zase domu. Jdeme kamarádovi na svatbu," sdělil před vchodem do volební místnosti. "Prý příliš lidí nechodí mi tam říkali. Byl jsem tam jako volič sám," dodal.

V Krupce už má odvoleno paní Jiřina. "Včera jsem to nestíhala, hlídala jsem vnoučata. Volby jsem si ale nechtěla nechat ujít. Tak jsem si dnes zařídila volno, abych mohla jít dát svůj hlas. Chodím volit pokaždé. Senátní volby ale nejsou tak zajímavé, jako ty obecní," uvedla. Komu dala důvěru, to neprozradila.

Připomínáme, z jakých lidí jsme vybírali budoucího senátora, který nahradí zesnulého Jaroslava Kuberu. Pokud nikdo z devíti kandidátů nezíská nadpoloviční většinu hlasů, bude příští týden ve stejném časovém režimu druhé kolo. Mandát chtějí získat starostka Bíliny Zuzana Schwarz Bařtipánová (ANO), ředitel školy Zdeněk Pešek (Trikolóra), starosta Duchcova Zbyněk Šimbera (ČSSD), hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM), bývalý kněz Evžen Freimann (Rozumní), Bohumil Ježek (SPD), Zdeněk Bergman (Senátor 21), starostka Hrobčic Jana Syslová, která kandiduje za hnutí STAN, a primátor Teplic Hynek Hanza za ODS.

Volby - Ilustrační foto.
OBRAZEM: Podívejte se koho volí lidé na Teplicku do Senátu

Kvůli svým kontroverzním vyjádřením na sociálních sítích z desítky původně zaregistrovaných kandidátů z voleb odstoupil až po tisku hlasovacích lístků kandidát Pirátů Tomáš Tožička (nevolí se). Mezi hlasovacími lístky chybí také číslo 7. Kandidovat chtěl totiž i Jan Vondrouš za ČSNS. Jeho registrace ale řádně neproběhla. Přestože mu bylo administrativně vylosováno číslo, krajský soud účast u voleb zamítl. Proto jeho jméno v obálce s kandidáty chybí.

Někteří kandidáti už mají také odvoleno. V pátek například Zdeněk Bergman, Hynek Hanza nebo Oldřich Bubeníček. V sobotu odvolila Zuzana Schwarz Bařtipánová. Podívejte se na fotky v galerii, na facebooku se fotkou z volební místnosti pochlubil také například Zdeněk Pešek.

Volební místnosti jsou z důvodu prevence před virovým onemocněním COVID 19 pod dozorem hygieniků. Oproti dosavadním volbám v minulých letech tam platí speciální opatření. Všichni musejí být v rouškách, prostory jsou průběžně dezinfikovány. Volební místnosti se v sobotu uzavřou ve 14 hodin. Pak budou komise sčítat hlasy.