V říjnu loňského roku vzal v bytě svých rodičů klíče od domu jeho babičky, od nichž si nechal zhotovit duplikát. S jeho použitím následně do domu vnikl a své příbuzné odcizil tři tisíce korun.

V prosinci přespával se svým kamarádem v chatce a pod rouškou tmy mu odcizil klíče od bytu.

Když to ráno mladík zjistil, nenapadlo ho, že by mohl být okraden svým kamarádem a myslel si, že klíče ztratil. Po pár dnech se mu neprozřetelně zmínil, že s rodiči na víkend odjíždějí, čehož lapka ihned využil, za pomoci odcizených klíčů do bytu vnikl a odcizil z něj peníze a zlaté šperky celkem za 30 tisíc korun.

Další krádeže se dopustil letos v únoru, kdy ze stolu v bytě rodičů ukradl odložené klíče od rodinného domu jeho babičky, který již jednou vykradl, a ještě tentýž den se vydal na lup znovu.

Věděl totiž, že babička odcestovala na návštěvu, čehož využil a z domu jí odcizil téměř 14 tisíc. Potom šel domů a klíče vrátil na stůl, aniž by si toho někdo povšiml.

Mladík nakonec zůstal bez střechy nad hlavou, protože ho rodiče kvůli jeho stylu života vyhodili z bytu.

Jednou ale využil toho, že nebyli doma, od své nezletilé sestry si pod záminkou, že potřebuje své věci, půjčil klíče a otci odcizil čtyři tisíce.

Poslední krádeže se dopustil na konci února a opět se jeho obětí stala vlastní babička. Tentokrát ale neměl k dispozici klíče od jejího domu, takže se do něj bezostyšně vloupal. Příbuznou okradl o elektroniku, peníze, platební karty a několik lahví alkoholu, celkem si odnesl věci za necelých 14 tisíc korun.

Mladíka vyšetřovatel obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které ho může soudce poslat až na tři roky za mříže. (dav)