„Pokladna v DK zůstává v běžném provozu. Vstupné se bude vracet vždy v den konkrétního představení, po dobu jednoho měsíce. Pořady jsou zrušeny zatím bez náhrady a to do odvolání,“ řekla produkční DK Teplice Eva Pecková Stieberová.

Smůlu mají i sportovci. Devátý ročník Maratonu s roztroušenou sklerózou (MaRS) se totiž z preventivních důvodů neuskuteční. Proběhnout měl tuto sobotu v tělocvičně teplické ZŠ Buzulucká. „Momentálně nevíme, zda bude vyhlášen náhradní termín,“ řekla za organizátory akce Andrea Mareschová.

Severočeské farmářské trhy
Severočeské farmářské trhy v Teplicích se tento týden nekonají

Svoji činnost pozastavuje i DDM Teplice. „DDM Teplice pozastavuje veškerou činnost: organizování pravidelných zájmových kroužků, všech nepravidelných akcí (sportovní turnaje a soutěže), organizování předmětových a sportovních soutěží MŠMT a ASŠK. Toto opatření souvisí s uzavřením všech základních a středních škol a vztahuje se i na ty formy zájmového vzdělávání, které jsou určeny i jiným věkovým a zájmovým skupinám: dopolední programy pro předškolní děti a odpolední a večerní programy pro dospělé (keramika, Klub cestovatelů),“ informoval ředitel DDM Teplice Aleš Perch. Vedení DDM Teplice bude situaci sledovat a v případě jakýchkoliv změn neodkladně informovat klienty o opětovném zahájení své činnosti.

Už dříve kvůli hrozbě šíření koronaviru zrušilo tři akce Městské kulturní zařízení v Dubí. Lidé tam přijdou o Vítání jara, Reprezentační ples města a Velikonoční koncert.

S okamžitou platností ruší teplický zimák veřejné bruslení. "Zákaz platí do odvolání. Týká se i zápasů, které jsou v programu v naší sportovní hale," řekl ředitel Sportovní haly a Zimáku Na Stínadlech Pavel Tetřev. 

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník