Pro rozpočet se v hlasování kladně vyjádřilo šestnáct s dvaceti přítomných zastupitelů. Dva byli proti a zbytek se zdržel.

Starosta Zdeněk Matouš v komentáři rozpočtu uvedl, že prognóza toku peněz pro letošní rok byla připravena s ohledem na běžící projekt využívající dotační tituly, například z ROP. Proto se na straně dalších investičních výdajů bude letos v Krupce trochu šetřit. „Je potřeba dokončit rozdělané projekty, na kterých se finančně podílíme," uvedl Matouš.

Ještě než se dostalo na samotné hlasování, vzali si slovo , jak už to v Krupce bývá tradicí, zastupitelé za Zdravou Krupku. Poukazovali na to, že rozpočet by měl být před schválením zveřejňován podrobněji, než tomu je. Po konkrétních položkách. Na to Matouš coby starosta zostra reagoval, že zveřejnění rozpočtu v současné podobě je v souladu se zákonem a každý, kdo by se chtěl o to více zajímat, může prý přijít osobně na radnici. Do doby jednání středečního zastupitelstva to ale nikdo neudělal.

Opoziční návrh na odložení návrhu na schválení rozpočtu na další jednání zastupitelů, přičemž by měly být některé podklady financování doplněny, neprošel. Většinové vedení města slabou opozici přehlasovalo. Jak je to v Krupce už obvyklé.