„V březnu letošního roku skončilo období, po kterém již může město, bez toho že by muselo žádat poskytovatele dotace, provádět různé úpravy v areálu. V současné době jednáme s vedením Atletického klubu o drobných úpravách. Areál je stále využíván nejen atletickým klubem, ale také jako tréninkové hřiště duchcovskými fotbalisty s dobrovolnými hasiči," řekl starosta Duchcova Zbyněk Šimbera.

Někteří obyvatelé z domků poblíž Bažantnice se ale obávají o budoucnost sportoviště. „Někde jsem slyšela, že by se měl areál prodat. Doufám, že se tak nestane, protože tam chodí hodně dětí a sportovců. Bůh ví, co by s tímto příjemným místem, nový majitel udělal," řekla starší žena z Duchcova, která se nepřála zveřejnit své jméno.

DĚTEM SE TAM LÍBÍ

Podle starosty není prodej vůbec ve hře. „Nikdy se o prodeji ani pronájmu jiným osobám nehovořilo ani na jednáních rady, ani na jednáních zastupitelstva. Do budoucna mohu za sebe všechny ujistit, že žádný z areálů, který byl vybudován pro sportovní kluby či veřejnost, nebude prodán do soukromých rukou," říká Zbyněk Šimbera.

Sportovní areál v Bažetnici byl otevřen v září 2011. V areálu je atletický stadion s běžeckou dráhou, sportoviště pro skok daleký, vysoký, hod oštěpem, koulí, fotbalové hřiště a multifunkční hřiště pro míčové hry.

Za oplocením areálu je dráha pro bruslaře, v jejíž zadní části se nachází skatepark. Sportoviště je vyhledávaným místem pro lidi z celého Teplicka. „Do Bažatnice jezdíme bruslit. Dětem se tam líbí," říká Jana Novotná z Teplic.

Zpomalovací radar, ilustrační foto.
Duchcov: Rychlost ve městě chtějí snížit pomocí radarů