RegioShark s kapacitou 220 míst jel jako přímý spoj z Ústí nad Labem přes Teplice na Moldavu a zpět. Spoj až na Moldavu využila, dohromady po oba dva dny, asi stovka lidí. „Kdyby byly lepší sněhové podmínky, tak by přijelo více lidí hlavně běžkařů. Ve vestibulu nádraží byla otevřena malá výstavka k horské dráze. Výletníci si mohli dát horký čaj," řekla místostarostka Moldavy Eva Kardová.

Mezi cestujícími bylo hodně fandů železnice a to i z druhé strany hranice. Fotoaparáty měli v pohotovosti. My jsme měli štěstí, že jsme se podívali, až na stanoviště strojvedoucího. A to díky vstřícnosti personálu motoráku. „Na Moldavu se musí hodně stoupat, ale vlak to zvládl bez problémů. I kdyby byl sníh, tak vyjede. Vešli jsme se i do všech tunelů a pod mosty," řekl s úsměvem strojvedoucí vlaku.

Jednotka, která svým designem působí téměř jako rychlovlak, dosahuje rychlosti maximálně 120 kilometrů v hodině. Uvnitř nabízí velmi příjemné svezení. Vlak je vybaven uzavřeným systémem WC v bezbariérové úpravě, prostorem pro jízdní kola, klimatizací, audiovizuálním informačním systémem. Má moderní ergonomické sedačky a bezbariérový nástup. Podle mnohých odborníků nejkrásnějšími současnými vlaky Českých drah. Polské jednotky PESA už několik let jezdí na Děčínsku.

Ústecký kraj nechá RegioShark vypravit tento měsíc na Moldavu ještě 15. a 16. února na vlacích 26850 a 26851. Odjezd z Ústí nad Labem hlavní nádraží je vždy 8:24 - Teplice 8:43 - na Moldavu přijede v 10:05. Zpět z horské obce vyjede v 16:02. Pro jízdy „žraloka" na Moldavu platí běžný tarif Dopravy Ústeckého kraje a běžný tarif Českých drah.

Kromě RegioShark jezdí na Moldavu z Mostu a Oseka do 13. března 4x denně motoráček na lince U25 dle jízdního řádu.